Strooiwagens de weg op voor verwachte gladheid

Een strooiwagen.
Een strooiwagen. © ANP
REGIO - Vanwege de verwachte gladheid zijn de strooiwagens van diverse gemeentes al de weg op gegaan. Zo wordt er in Katwijk, Zoetermeer, Westland, Kaag en Braassem en Alphen aan den Rijn op dit moment al gestrooid. De gemeente Den Haag verwacht dat het pas na middernacht glad wordt en begint om 2.00 uur met strooien.
De gemeente Alphen aan den Rijn laat weten dat er vannacht aanvriezende mist wordt verwacht. Deze kan in de loop van de nacht opvriezen en voor gladheid zorgen. Omdat het zout pas werkt nadat het meerdere keren gestrooid is zijn de strooiwagens van de gemeente nu al actief. Ondanks de werkzaamheden waarschuwt de gemeente automobilisten om vannacht en morgenochtend goed op te letten.
Ook andere gemeentes verwachten dat het komende nacht glad kan worden op de weg en zijn al begonnen met het strooien op de belangrijkste wegen in de gemeentes. Volgens Weeronline zal de gladheid pas in de loop van maandagochtend verdwijnen. De komende week kan het 's nachts en in de ochtend vaker glad en mistig worden.