Instellingen

'Valiumverkrachter' Johan S. weer in Bulgaarse gevangenis

Johan S. wordt meegenomen voor verhoor
Johan S. wordt meegenomen voor verhoor © TrafficNews.bg

SASSENHEIM - Johan S. uit Sassenheim die bekend staat als de 'valiumverkrachter', heeft niet langer huisarrest, maar zit weer in een gevangenis in Bulgarije. De maatregel volgt volgens Bulgaarse media op de tweede aangifte van verkrachting tegen de man. Vorige week doorzochten politie en justitie zijn appartement in Sofia.

Het Bulgaarse Openbaar Ministerie vroeg toen al meteen om het huisarrest van S. op te heffen zodat ze hem weer konden vastzetten. De rechtbank ging hierin mee, zeggen Bulgaarse media. De rechter is bang dat S. onderduikt of opnieuw de fout ingaat.

S. werd eind december opgepakt in Sofia voor de verkrachting van een 32-jarige vrouw. Dat zou gebeurd zijn in de nacht van 23 op 24 december. De vrouw werd zwaargewond door agenten gevonden op straat. Ze vertelde gedrogeerd te zijn en daarna bruut te zijn verkracht. S. werd vastgezet, maar startte een procedure om het onderzoek en een eventuele rechtszaak thuis te mogen afwachten. Op 4 januari gaf de rechtbank hem vervolgens huisarrest.

Huiszoeking

Vorige week deed een tweede vrouw aangifte tegen S. Deze vrouw zegt in oktober te zijn verkracht door de man uit Sassenheim. Hierop werd hij weer aangehouden en doorzochten agenten zijn appartement in Sofia. Het Bulgaarse OM zei direct dat ze S. nu weer in de gevangenis wilden hebben. Afgelopen vrijdag moest S. de rechtbank van het district Sofia verschijnen, en de rechters daar besloten dat hij permanent moest komen vast te zitten. Een woordvoerder van het Stadsgerecht in Sofia, een andere rechtbank, laat weten dat rechters daar zich donderdag over de zaak buigen.