ADO-coach Pardew over Ghostbusters-spandoek: 'Nog nooit zoiets gezien'

DEN HAAG - 'Heel bijzonder, ik heb nog nooit zoiets gezien', zegt ADO Den Haag-trainer Alan Pardew over het spandoek dat de Haagse supporters hebben gemaakt. Op het stuk doek zijn de Engelsman en zijn assistent-trainer Chris Powell te zien als personages uit de film Ghostbusters. Samen moeten ze het degradatiespook dat ADO teistert, verslaan.

'Het is mooi van de fans dat ze dit voor ons doen', vervolgt Pardew na de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen RKC. 'De pers gaat het op een gegeven moment wel tegen ons gebruiken, dat is hoe het werkt. Dan gaan ze grappen maken als het allemaal niet zo goed gaat.'

omroepwestsport

🎨 De ADO-supporters hebben een schitterend spandoek gemaakt voor de nieuwe trainer Alan Pardew en zijn assistent Chris Powell. De Engelsman is onder de indruk.


#ado #adodenhaag #denhaag #fcdenhaag #eredivisie #alanpardew #pardew #instafootball

Volgens de Brit hebben hij en zijn assistent een warm welkom gekregen bij de club. 'Iedereen is aardig tegen ons. De staf, de mensen in het stadion, eigenlijk alle mensen. Ook toen ik door Den Haag liep, werd ik door de inwoners van harte welkom geheten.'

BBC

Ook buiten de landsgrenzen viel de actie van de ADO-fans op. Zo werd het bericht onder andere opgepikt door de sportredactie van de BBC. Met een welgemeende 'We salute you' brachten ze de supportersactie onder de aandacht in het thuisland van Pardew en Powell.

omroepwestsport

🇬🇧 Het spandoek van de ADO-fans voor Alan Pardew en Chris Powell wordt ook in Engeland gewaardeerd...👌🏻


#ado #adodenhaag #denhaag #fcdenhaag #alanpardew #eredivisie #spandoek #footballculture

In 2018 ging Omroep West langs bij twee bekende Haagse spandoekenmakers. Samen met kunstenaar Philip Akkerman maakten de ADO-fans Patrick en Marcel toen een waar kunstwerk. De minidocumentaire is hieronder te zien.

Meer over dit onderwerp:
ADO DEN HAAG SPANDOEK
Deel dit artikel: