Steven moet wereldrecordpoging karten opgeven door ondraaglijke pijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - 'Helaas heeft Steven het niet gehaald. De pijn in zijn handen was niet dragelijk meer. Ook zat zijn schouder vast.' Dat zegt moeder Melanie over zoon Steven Heppener dinsdag tegen Omroep West. De 16-jarige Heppener deed een poging om het wereldrecord karten in 24 uur uit de boeken te rijden, maar na 15,5 uur gaf hij op. Hij reed 1101 rondjes.

De moegestreden Steven kwam in actie voor het goede doel. Voor de stichting het Vergeten kind heeft de Alphenaar meer dan 6000 euro opgehaald. Die stichting zet zich in voor de 55.000 kinderen die in een onveilige of instabiele thuissituatie zijn beland en veelal opgroeien in een opvanglocatie. 'Ik vind het heel sneu voor die kinderen', sprak Steven. 'Het goede doel organiseert allemaal leuke uitjes, zodat ze toch nog wat plezier kunnen hebben.'

Hieronder zie je de reactie van Steven en zijn vader Jan Heppener op de gestaakte wereldrecordpoging:

Steven stond maandagochtend met alle vertrouwen aan de start. 'Als ik moe word, zet ik de muziek wat harder. En ik heb al een keer 24 uur gereden in de simulator. De dag en nacht gingen wel. Vooral in de ochtend werd het zwaar', zei hij. Wat er met het opgehaalde geldbedrag gaat gebeuren is nog niet bekendgemaakt.

Bekijk hieronder de reportage die Omroep West vorige week maakte over Steven Heppener:

LEES OOK: Steven (16) gaat voor loodzwaar record in de kart voor het goede doel

Deel dit artikel: