OM: whatsappende trucker veroorzaakte dodelijk ongeluk in file

TER AAR - Een 34-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ter Aar, die twee jaar geleden op een file inreed, was volgens het Openbaar Ministerie (OM) op dat moment aan het whatsappen. Dat heeft de officier van justitie deze week gezegd tijdens een eerste zitting in het strafproces tegen de man. Bij de aanrijding kwam een man van 59 uit Pijnacker om het leven.

Het ongeluk gebeurde op zaterdag 13 januari 2018 op de A16 bij Ridderkerk, waar de vrachtwagen op drie auto's botste. Dat zou zijn gebeurd met een snelheid van meer dan 80 kilometer per uur. Er viel niet alleen een dodelijk slachtoffer. De inzittende van een andere wagen raakte zwaargewond en ook twee anderen liepen verwondingen op. Een baby, die ook in een van de auto's zat, kwam er zonder ernstig letsel vanaf.

De zaak tegen Ter Aarder Boudewijn B. is door de rechtbank nog niet inhoudelijk behandeld. Ook op 6 april, als het proces weer verder gaat, is dat niet het geval. Wanneer de inhoudelijke behandeling wel zal plaatsvinden, is nog niet duidelijk.

Meer over dit onderwerp:
A16 ONGELUK TER AAR PIJNACKER RIDDERKERK
Deel dit artikel: