Nog altijd getuigen gezocht van steekpartij waarbij Bilal Aydin overleed

DEN HAAG - Het rechercheteam dat onderzoek doet naar het steekincident waarbij de 20-jarige Bilal Aydin om het leven kwam, is nog steeds op zoek naar mensen die hebben gezien of gehoord wat er precies is gebeurd. De voetballer van HVV Laakkwartier kwam op zaterdagavond 21 december om het leven op de kruising van de Rijswijkseweg en de Goudriaankade in Den Haag.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 21 januari. Meer zaken zijn hier te vinden.

UPDATE: Op dinsdag 28 januari is een 16-jarige jongen uit Den Haag aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij het steekincident. Verder maakt de politie bekend dat Bilal tijdens het incident mogelijk stevig is vastgehouden door één of meerdere personen, terwijl hij werd gestoken. Voorafgaand aan de dodelijke steekpartij zou zich een incident hebben afgespeeld in de buurt van de Haagse Hogeschool. Die ruzie of confrontatie zou uiteindelijk zijn uitgelopen op het neersteken van Bilal. De politie komt graag in contact met mensen die meer weten over de aanleiding van dat incident. Ook getuigen van de steekpartij zelf wil de politie nog altijd graag spreken.

De 20-jarige Bilal was een bekende in de voetballerij. Hij speelde al sinds zijn jeugd voor de club in het Laakkwartier, had fans en was een geliefd persoon. Voor de familie en vrienden is zijn dood een enorme klap. Op eerste kerstdag hebben honderden mensen een herdenking bezocht. Eind januari is Bilal herdacht bij zijn voetbalclub HVV Laakkwartier.

De aanleiding voor het steekincident waarbij Bilal om het leven kwam, is nog onduidelijk. Een team van 25 rechercheurs onderzoekt de zaak en wil graag spreken met mensen die iets weten over het incident of hebben gezien of gehoord wat er precies gebeurde die zaterdagavond 21 december tussen 18.30 en 19.15 uur. Ook informatie over wat er voorafging aan het fatale steekincident is welkom. Uit onderzoek blijkt dat er mogelijk een ruzie heeft plaatsgevonden, die aanleiding is geweest tot de steekpartij.

Meerdere aanhoudingen

Er zijn verschillende personen aangehouden. Op dit moment zitten er drie verdachten vast. Omdat er meer mensen bij het incident betrokken waren, sluit de politie niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.

Meerdere personen die mogelijk betrokken waren bij het incident zijn daarna de wijk Schipperskwartier in gevlucht. De politie hoopt dat er bewoners zijn die hier iets over kunnen vertellen.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Deel dit artikel: