Jong ADO zet restant van wedstrijd tegen Lienden in winst om

DEN HAAG - De talenten van Jong ADO Den Haag hebben dinsdagavond het restant van de competitiewedstrijd tegen FC Lienden in een 1-3 overwinning omgezet. De wedstrijd tussen FC Lienden en ADO vond in eerste instantie op 10 november plaats. Het duel werd toen in de 72ste minuut, bij een 1-1 stand, gestaakt vanwege een blessure van de assistent-scheidsrechter.

De twee doelpunten van Haagse zijde kwamen van de voet van Hugo Botermans en Nadir Achahbar. Botermans scoorde al twee minuten nadat de scheidsrechter voor het eerst op zijn fluit had geblazen in de Gelderse plaats. Achahbar gooide vlak voor tijd de wedstrijd in het slot.

In november kwam de thuisploeg na een kwartier spelen op voorsprong door een rake kopbal van Guido van Rijn. Lance Duijvesteijn maakte namens Jong ADO na een kwartier spelen in de tweede helft de stand gelijk. Daardoor stond er na 72 minuten voetballen een 1-1 stand op het bord.

Guyon Fernandez

Jong ADO speelde de 18 minuten van het restant tegen tien man omdat een speler van de Gelderlanders in het eerste gedeelte van de wedstrijd al rood had gekregen. De Haagse talenten kwamen bij de tegenstander oud-ADO-voetballer Guyon Fernandez tegen.

Door de overwinning stijgt ADO naar de achtste plaats in de derde divisie zondag. De Haagse beloftenploeg heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de overige teams. FC Lienden staat laatste op de ranglijst.

Scoreverloop FC Lieden - Jong ADO Den Haag: 1-3 (1-0)

  • 1-0 Van Rijn
  • 1-1 Duijvestijn
  • 1-2 Botermans
  • 1-3 Achahbar

LEES OOK: ADO-coach Pardew over Ghostbusters-spandoek: 'Nog nooit zoiets gezien'

Deel dit artikel: