Altijd al kunstenaar willen worden? Museum Volkenkunde zoekt helpers

Bezoekers mochten bij een eerder kunstwerk ook meehelpen
Bezoekers mochten bij een eerder kunstwerk ook meehelpen © Museum Volkenkunde
LEIDEN - Het Museum Volkenkunde in Leiden is op zoek naar mensen die mee willen helpen bij het maken van een kunstwerk. Kunstenaar George Nuku werkt de komende maand aan zijn installatie, maar dat kan hij niet alleen.
Het moet een grote totem worden, helemaal gemaakt van plastic flessen. Er zijn nu nog zesduizend frisdrankflessen nodig om het stuk compleet te maken. 'George Nuku maakt het centrale deel, de totem, van plexiglas. Het publiek kan meewerken aan het deel daaromheen: de zeewezens, dieren, planten. Zo ontstaat er een geheel van een onderwaterwereld onder leiding van Nuku', vertelt Wonu Veys, conservator van de tentoonstelling.
'De plastic flessen worden voor een nieuw doel ingezet. Zo dragen ze ook bij aan de bewustwording rond plastic afval.' Het kunstwerk staat centraal in de nieuwe tentoonstelling: EEN ZEE VAN EILANDEN.

Helpen

Vanaf 21 februari is de tentoonstelling voor iedereen te bekijken. Wie Nuku in de tussentijd een uurtje of een middag wil meehelpen, kan zich via het museum aanmelden. Iedereen die meehelpt mag bij de officiële opening aanwezig zijn. Mensen die lege frisdrankflessen willen inleveren kunnen dat doen tot 2 februari.