Anastasia wint publieksprijs op Musical Awards Gala: 'De beste Anastasia wereldwijd'

DEN HAAG - De musical Anastasia heeft woensdagavond de publieksprijs tijdens het jaarlijkse Musical Award Gala gewonnen. De voorstelling, die in het Scheveningse Circustheater te zien is, liet Soldaat van Oranje en Kinky Boots achter zich.

Musicalproducent Albert Verlinde zei na de uitreiking van de belangrijkste prijs van de avond: 'Ik ben blij dat mijn grote kind gewonnen heeft. Dit is de beste Anastasia die we wereldwijd ooit gemaakt hebben.'

Woensdag kwam de nominatie van Anastasia nog in het nieuws, omdat bij medewerkers van productiebedrijf Stage Entertainment stemmen zouden zijn geronseld om op die manier de publieksprijs te manipuleren. De personeelsbijeenkomst werd later alsnog afgeblazen.

Eenmalige prijs

De musical Soldaat van Oranje viel woensdagavond nog wel in de prijzen tijdens het gala. De populaire show kreeg de eenmalige prijs voor 'unieke prestatie' om het aanhoudende succes te eren. Pieter van Vollenhoven reikte de award uit.

Pieter van Vollenhoven met de cast van Soldaat van Oranje bij het Musical Awards Gala | Foto: ANP

In oktober van dit jaar wordt Soldaat van Oranje al tien jaar lang opgevoerd in Nederland. Producent Fred Boot zei dat Soldaat van Oranje voorlopig ook nog wel te zien zal zijn. 'We zouden wel gek zijn om ons tienjarig feestje niet te vieren.'

Andere prijzen

Actrice Gerrie van der Klei, die in het Scheveningse Circustheater schittert in de musical Anastasia, won woensdagavond de award voor 'beste vrouwelijke bijrol'. De musical Anastasia zelf won in de categorie 'beste musical groot' geen prijs.

De grote winnaar van de avond was de musical Lazarus. De musical van David Bowie won vier awards voor beste grote productie, regie, beste mannelijke hoofdrol en beste vormgeving. De Haagse Juliana Zijlstra (18) was genomineerd voor 'aanstormend talent', maar won deze prijs niet.

Verder zag Alphenaar Naidjim Severina, met een nominatie voor 'beste mannelijke hoofdrol', de award naar de Belg Pieter Embrechts gaan. René van Kooten uit Zoetermeer was genomineerd voor 'mannelijke bijrol' maar won niet.

LEES OOK: Première Anastasia: Over regisseren in meerdere landen en jurken van 20 kilo

Meer over dit onderwerp:
ANASTASIA MUSICAL AWARDS PUBLIEKSPRIJS
Deel dit artikel: