Laatste werkweekend Utrechtsebaan, weg in beide richtingen afgesloten

De nieuwe overkapping bij de Malietoren
De nieuwe overkapping bij de Malietoren © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - De Utrechtsebaan bij Den Haag is van vrijdagavond tot en met maandagochtend vroeg tussen het Malieveld en Bezuidenhout opnieuw dicht vanwege werkzaamheden. Het is de laatste afsluiting van in totaal acht werkweekenden. De gemeente Den Haag is bezig met het verbreden van de overkapping over de A12, tussen het Haagse Bos en de Koekamp. Om de werkzaamheden uit te voeren zijn er in de weekenden afsluitingen van de Utrechtsebaan.
Door de verbreding van de overkapping over de A12 moeten het Haagse Bos en de Koekamp beter met elkaar worden verbonden. Ook krijgt de Koekamp extra bomen en ongeveer 3000 vierkante meter extra groen. Het project is onderdeel van de plannen om het gebied rond Den Haag Centraal te verbeteren. De Utrechtsebaan is sinds vrijdag 22.00 uur in beide richtingen dicht. Maandagochtend om 5.00 uur wordt de weg weer vrijgegeven.
Het verkeer uit Amsterdam en Utrecht wordt omgeleid via de N14 bij Leidschendam. Automobilisten uit Rotterdam wordt aangeraden om via de afrit Den Haag-Zuid naar de stad te rijden en dan de N211 te nemen. Ook het verkeer dat de stad uit wil wordt omgeleid.