Verdachte brandstichting CBR Rijswijk blijft vastzitten

Na de brand werd het CBR-pand door de politie verzegeld
Na de brand werd het CBR-pand door de politie verzegeld © John van der Tol
RIJSWIJK - De 38-jarige man uit Den Haag die begin januari werd aangehouden na de brandstichting in het CBR-gebouw in Rijswijk, blijft nog zeker 90 dagen vastzitten. Dat zegt het Openbaar Ministerie.
Vrijdag 3 januari brak brand uit in het examencentrum van het CBR. Het pand werd ontruimd en alle examens werden afgelast. Kort na de brandstichting hield de politie de 38-jarige man aan 'op aanwijzing van personeel', zoals de politie het noemt. Hij zou dus zijn herkend.
Over de achtergrond van de brandstichting en de vermeende brandstichter doen politie en justitie nog altijd geen mededelingen. Ook het CBR zwijgt hierover. Geruchten dat iemand met een brandbare vloeistof naar binnen ging en die vervolgens heeft aangestoken worden niet bevestigd.

Schadevergoeding

Het kantoor raakte door de brand flink beschadigd. Enkele dagen later maakte het CBR bekend dat het pand de komende maanden niet gebruikt kan worden. Alle examens zijn verplaatst naar een andere locatie. De kandidaten die de vrijdag van de brand niet konden afrijden, kregen een schadevergoeding van 150 euro.
De brand in de examenlocatie maakte op het personeel grote indruk, zegt een woordvoerder. Voor personeel dat daar behoefte aan had, was professionele hulp beschikbaar.