Uitslag poll: de ideale Haagse burgemeester is een daadkrachtige Hagenaar (m/v)

Fotocollage van voormalig burgemeesters van Den Haag: Jozias, van Aartsen, Johan Remkes, Pauline Krikke en Wim Deetman.
Fotocollage van voormalig burgemeesters van Den Haag: Jozias, van Aartsen, Johan Remkes, Pauline Krikke en Wim Deetman.
DEN HAAG - Den Haag wil een burgemeester die daadkrachtig kan optreden en een echte Hagenaar is. Of de nieuwe burgemeester een man of een vrouw is, maakt de meeste inwoners niet uit. Richard de Mos van Hart voor Den Haag/Groep de Mos wordt het meest genoemd als ideale kandidaat. Dat blijkt uit een poll van Omroep West. Het formulier is bijna drieduizend keer ingevuld.
Den Haag heeft een nieuwe burgemeester nodig omdat Pauline Krikke begin oktober vorig jaar ontslag nam. Johan Remkes is sindsdien waarnemend burgemeester maar hij stopt 1 juli dit jaar. Er is dus een vacature.
Omroep West heeft een eigen poll gemaakt. Het formulier op de website is tussen dinsdag 7 januari en donderdag 16 januari bijna drieduizend keer ingevuld, om precies te zijn 2931 keer. Uit de poll ontstaat een duidelijk beeld van wat jullie willen.
Uitslag: de ideale burgemeester voor Den Haag
Woensdagmiddag praat de gemeenteraad voor het eerst over de nieuwe burgemeester. Dan staat tijdens een vergadering van een raadscommissie de profielschets op de agenda. Hierin is opgeschreven waar de ideale kandidaat volgens de gemeenteraad aan moet voldoen. Ook konden bewoners een mail sturen naar de gemeente met op- en aanmerkingen. Dat hebben 110 mensen gedaan.
Wij stuurden verslaggever Pim Markering de straat op in Den Haag, met de vraag: wie moet de nieuwe burgemeester van Den Haag worden?
Straatvraag: wie moet de nieuwe burgemeester van Den Haag worden?