Utrecht legt in eigen huis inspiratieloos ADO het zwijgen op

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft de uitwedstrijd tegen FC Utrecht kansloos met 4-0 verloren. De Haagse ploeg had niets in te brengen en kreeg een oorwassing. Veelzeggend was dat de mannen van Alan Pardew in de eerste helft geen enkel schot op doel loste.

Fox Sports-analist Kees Kwakman omschreef de eerste helft van ADO Den Haag dan ook als 'Hopeloos'. Daarmee miszegde de Volendammer niets. ADO zag dat tegenstander Utrecht domineerde. Alleen het laatste kwartier kwam ADO Den Haag meermaals op de vijandelijke helft.

Toen stond de residentieclub al op achterstand. Utrecht zette vanaf de eerste minuut vol druk op de Haagse verdediging en dit resulteerde binnen het kwartier in de openingstreffer. De van Swansea City gehuurde aanvaller Kristoffer Peterson liep de zestien van ADO binnen en knalde de bal in de verre hoek.

Falkenburg erin voor Summerville

De tweede helft begon ADO wat agressiever aan het duel. Erik Falkenburg kwam erin voor Crysencio Summerville, waardoor de ploeg wat meer 'body' kreeg voorin. Uit dodespelmomenten probeerde ADO het de Utrechtse doelman Jeroen Zoet moeilijk te maken. De groen-gele equipe werd sterker, maar toen gooide de rechtsback van de gastheren roet in het eten.

Sean Klaiber kreeg de bal vanaf ongeveer 25 meter van het ADO-doel in de voet en haalde uit. De bal zeilde in de verre hoek en hij zette de ploeg van John van den Brom op 2-0. De Haagse doelman Luuk Koopmans ging niet helemaal vrijuit bij de treffer.

Klaiber met zijn tweede

Daarna kabbelde het duel voort en kwam Utrecht er een paar keer gevaarlijk uit. Koopmans kon in eerste instantie nog redden op een inzet van Gyrano Kerk. Een kwartier voor tijd had hij echter geen antwoord op de inzet van de Utrecht-aanvaller. Kerk maakte zijn achtste van het seizoen en gooide het duel op slot: 3-0.

In de slotminuten kwam er ook nog 4-0 op het scorebord te staan. Weer kon rechtsback Klaiber vrij uithalen. Ditmaal binnen de zestien meter. De verdediger schoot diagonaal zijn tweede van de wedstrijd binnen. In de slotfase miste John Goossens nog een penalty voor ADO, waardoor ook een eretreffer uitbleef.

Werk aan de winkel

Er is veel werk aan de winkel voor trainer Alan Pardew. De transfermarkt sluit vrijdag 31 januari om 23.59 uur. Met wat de ploeg vandaag liet zien tegen subtopper Utrecht, lijken de versterkingen die er nu zijn, nog niet voldoende.

Nabeschouwing

Scoreverloop FC Utrecht - ADO Den Haag: 4-0 (1-0)

  • 1-0 Peterson

  • 2-0 Klaiber

  • 3-0 Kerk

  • 4-0 Klaiber

Opstelling FC Utrecht: Zoet, Klaiber, Van der Maarel, Hoogma, Guwara, Gustafson, Van de Streek, Emanuelson ('86 St. Jago), Kerk ('75 Cerný), Abass, Peterson ('68 Bahebeck)

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Malone, Stubbs, Pinas, De Bock, Baluta, Bakker ('68 Van Buuren), Thomas ('88 Meijers), Goossens, Immers, Summerville ('46 Falkenburg)

Scheidsrechter: Nijhuis
Gele kaarten: Baluta, Pinas, Stubbs (ADO Den Haag)

LEES OOK: Fons Groenendijk over incidenten met China: 'Geld om te investeren hadden wij nooit gekregen'

Meer over dit onderwerp:
ADO DEN HAAG FC UTRECHT EREDIVISIE
Deel dit artikel: