Ter Leede moet tegen Barendrecht opnieuw een nederlaag slikken

SASSENHEIM - Ter Leede heeft zich niet kunnen revancheren voor de 8-0 nederlaag tegen Odin '59 van vorige week. In eigen huis verloor de Sassenheimse formatie met 3-0 van Barendrecht. FC Lisse verloor in Friesland met 4-1 van ONS Sneek en kan een lange terugreis tegemoet zien.
Nadat Ter Leede de eerste kansen kreeg in de wedstrijd, nam Barendrecht het heft in handen. Vooral Ramy Salem en Marouane Bakour waren gevaarlijk voor de club uit het Rijnmond-gebied. Vlak voor rust kwamen de gasten dan ook terecht op voorsprong toen Bakour Ter Leede-doelman Daan Prins kansloos liet.
Na rust ging Barendrecht verder met aanvallen en dit leidde al snel tot de 2-0. Ditmaal mocht Peter de Lange juichen. Hij kopte de ploeg die vorig jaar nog in de tweede divisie speelde op een ruimere voorsprong. Uiteindelijk gooide Emilio Samsey de wedstrijd in het slot. Hij was het eindstation na een counter uit het boekje. Met de derde Barendrechtse treffer van de middag gooide hij tien minuten voor tijd de wedstrijd op slot.

Lisse verliest van Friese laagvlieger

Op bezoek bij ONS Sneek heeft FC Lisse met 4-1 verloren. De ploeg van Robbert de Ruiter was in de acht wedstrijden daarvoor ongeslagen maar kwam er in Friesland niet aan te pas. De wedstrijd stond aan thuiszijde in het teken van Chris de Wagt. De oud-speler en trainer van de club uit de Friese stad overleed eerder deze week op 34-jarige leeftijd. Er werd onder andere een minuut stilte gehouden voor de oud-prof.
De broertjes Denzel en Genridge Prijor maakte de eerste twee doelpunten in het Zuidersportpark en zette de thuisploeg daarmee op een 2-0 voorsprong. Daarna deed Boyd Stevens nog wat terug uit een vrije trap voor de Bollenstreekbewoners. Davey Lohman en Genridge Prijor breidde daarna de score uit naar 4-1.