Bestuurder rijdt in op agenten bij alcoholcontrole

DELFT - Een 52-jarige man uit Schipluiden is zondagochtend na een korte achtervolging aangehouden door de politie. Op de Westvest in Delft was hij ingereden op agenten die daar een alcoholcontrole hielden. Beide agenten konden op tijd wegspringen en zijn niet gewond. Wel hebben ze aangifte gedaan.

Terwijl de agenten zondagochtend rond 5.30 uur tijdens een alcoholcontrole een blaastest afnamen bij een bestuurder zagen zij in de verte een automobilist komen aanrijden. Er was niet genoeg plek op de weg voor deze auto om er veilig langs te kunnen rijden, dus een van de agenten ging op het wegdek staan om hem een stopteken te geven.

De man minderde echter geen snelheid. Hij reed over de verkeerde weghelft en de middenberm en gebaarde ondertussen naar de agent dat deze aan de kant moest gaan. De auto scheerde langs het voertuig dat gecontroleerd werd. De agent die de blaastest uitvoerde kon net op tijd opzij springen om te voorkomen dat hij werd aangereden. Ook een andere agent kon maar net voorkomen dat hij werd geraakt.

Achtervolging

De twee agenten aarzelden niet en sprongen in hun auto om de achtervolging in te zetten. Niet veel later wisten ze de bestuurder aan te houden op de Rotterdamseweg. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij te veel gedronken had. De recherche doet onderzoek.

LEES OOK: Dronken schipper mag niet overvaren: 'Ik was het helemaal niet van plan'

Meer over dit onderwerp:
DELFT POLITIE ALCOHOL
Deel dit artikel: