Dronken spookrijder probeert aan straf te ontkomen, politie rijdt auto klem

ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie in Alphen aan den Rijn heeft zaterdagavond een 41-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden omdat hij gevaarlijke capriolen uithaalde op de weg. Zo reed hij meerdere keren op de verkeerde weghelft en haalde hij op gevaarlijke manieren in. Na een achtervolging wist de politie de auto klem te rijden.

Rond 23.20 uur zagen agenten de man met zijn auto slingeren op de Boskoopseweg in Alphen aan den Rijn. Agenten gaven hem daarom een stopteken, maar de man ging er op hoge snelheid vandoor. Hij haalde vervolgens meerdere keren in door op de verkeerde weghelft te rijden, waar op dat moment ander verkeer hem tegemoet reed. De vluchtpoging ging vervolgens verder over de N207 (Oostkanaalweg) en de N231 richting Nieuwkoop. De man heeft hier ook op verschillende stukken spookgereden.

Uiteindelijk is de man omgedraaid en werd hij in Alphen ter hoogte van de containerterminal Alpherium bij de oprit naar de N11 klemgereden door agenten. Daar kon de man worden aangehouden. De man bleek dronken te zijn en blies op het politiebureau 650 ugl (tot 220 ugl is toegestaan).

Recherche zoekt getuigen

De recherche is op zoek naar automobilisten die werden verrast door de spookrijdende man. Zij kunnen contact opnemen met de districtsrecherche Alphen - Gouda.

LEES OOK: Spookrijdende Hagenaars aangehouden op A1 na lange achtervolging

Meer over dit onderwerp:
POLITIE ALPHEN AAN DEN RIJN VERKEER
Deel dit artikel: