Westlandia verrast tegen OFC; Jong ADO heeft een makkie tegen UNA

REGIO - Westlandia heeft zijn tweede overwinning op rij geboekt in de derde divisie op zondag. De ploeg won verrassend met 3-1 van de nummer twee, OFC. Jong ADO Den Haag werkte zondag aan het zelfvertrouwen door UNA met 4-1 opzij te zetten. Quick en Blauw Geel '38 kwamen tegen elkaar niet tot scoren en deelden de punten (0-0).
Tegen OFC kwam Westlandia na een krap kwartier aan de leiding. Na wat kleine kansjes voor de Westlanders kopte Nick van Vliet op aangeven van Patrick Batist raak. Na de 1-0 was het vooral OFC dat aandrong. De bezoekers kregen grote kansen op de 1-1, maar de ploeg uit Oostzaan deed zichzelf lange tijd te kort. Op slag van rust viel de gelijkmaker alsnog. Vanaf de strafschopstip schoot Tim Freriks OFC langszij.
Halverwege de tweede helft rechtte Westlandia de rug door opnieuw op voorsprong te komen. Donovan de Groot was verantwoordelijk voor de 2-1. Vlak voor tijd gaf Batist de genadeklap door een penalty koelbloedig te benutten. Door de winstpartij verschaft Westlandia zichzelf wat lucht en nemen de mannen van coach Marcel Koning meer afstand van de onderste regionen.

Makkie

Jong ADO Den Haag had zondagmiddag een makkie tegen UNA, dat voorafgaand aan het treffen slechts één puntje meer had. De beloften stonden al na acht minuten spelen met 2-0 voor en liepen op 'de Aftrap' uiteindelijk uit naar 4-1. Cain Seedorf nam de helft van de productie voor zijn rekening. De jarige Lorenzo van Kleef scoorde de tweede Haagse goal. Hugo Botermans maakte de laatste.
Het duel tussen Blauw Geel '38 en Quick was weinig verheffend. De beste mogelijkheden waren voor de thuisploeg, maar Quick-doelman Jari Puister bleek een lastig obstakel. De belangrijkste redding van de goalie was een goede reflex bij een 1-op-1-actie. Vlak voor tijd kreeg Frank van der Heiden namens Quick nog een grote kans op de 0-1.
Scoreverloop Westlandia - OFC: 3-1 (1-1)
  • 1-0 Van Vliet
  • 1-1 Freriks (strafschop)
  • 2-1 De Groot
  • 3-1 Batist (strafschop)
Scoreverloop Jong ADO Den Haag - UNA: 4-1 (3-0)