Australian Open eindigt voor Bertens na nederlaag tegen Muguruza

WATERINGEN - Kiki Bertens is er niet in geslaagd om de kwartfinale van de Australian Open te bereiken. De Wateringse nummer tien van de wereld verloor in twee sets van de Spaanse Garbiñe Muguruza (6-3, 6-3).

De eerste vier games van de eerste set gingen nog gelijk op in Melbourne: 2-2. Daarna nam de Spaanse nummer 32 van de wereld het heft in handen. Muguruza liep uit naar 5-2 en pas toen kon Bertens iets terugdoen. Uiteindelijk werd het 6-3 en moest de Westlandse voor het eerst een set afstaan tijdens het toernooi.

De tweede set toonde hetzelfde beeld als de eerste set. Weer stond het 2-2 en werd Muguruza daarna sterker. Bertens keek tegen een 4-2 achterstand aan en pakte daarna een strohalm door een game te pakken. Het mocht niet baten. Wederom werd het 6-3.

Redelijk unieke prestatie

Het halen van de vierde ronde door Bertens afgelopen zaterdag was al redelijk uniek voor het Nederlandse tennis. De laatste Nederlandse vrouw die zich plaatste voor de vierde ronde 'Down Under' was Brenda Schultz in 1996. Bij de mannen haalde Sjeng Schalken in 2004 de laatste zestien.

Bertens gaat zich nu voorbereiden op de Fed Cup-ontmoeting met Wit-Rusland, op 7 en 8 februari in Den Haag. Ze heeft zich voor het eerst sinds 2017 beschikbaar gesteld voor het landentoernooi.

LEES OOK: Kiki Bertens zorgt met overwinning op Diyas voor unieke prestatie op Australian Open

Meer over dit onderwerp:
KIKI BERTENS TENNIS AUSTRALIAN OPEN
Deel dit artikel: