Rekening van 82-jarige man geplunderd door zakkenrollers

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een 82-jarige man uit Alphen aan den Rijn is de dupe geworden van zakkenrollers. In de supermarkt is zijn pincode afgekeken en nadat zijn pas was gestolen, is er bijna 1.000 euro van zijn rekening gehaald. De verdachten zijn duidelijk in beeld.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 28 januari. Meer zaken zijn hier te vinden.

UPDATE: De identiteit van één van de mannen die is getoond, is bekend. De man blijkt onschuldig te zijn, hij heeft niets met de zaak te maken. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak tegen hem geseponeerd. De politie betreurt de fout en heeft de man excuses aangeboden omdat hij ten onrechte als verdachte is getoond.

Het slachtoffer doet op vrijdag 29 november boodschappen bij Albert Heijn in winkelcentrum Herenhof. Eerst neemt hij geld op bij de geldautomaat in de winkel. Op dat moment staat een vrouw vlakbij hem. Ze kijkt mee terwijl hij zijn pincode intoetst, maar dat heeft meneer niet in de gaten.

Vervolgens volgt de vrouw hem door de winkel, samen met een man. Ze doen een poging om zijn portemonnee uit zijn schoudertas te pakken, maar dat lukt niet. De twee blijven de 82-jarige man volgen en wachten in de winkel tot hij heeft afgerekend. Eenmaal buiten moet zijn portemonnee zijn gestolen, want als meneer thuiskomt is die verdwenen.

Geld opgenomen

Als hij de bank belt, is het al te laat: er is vlak daarvoor bijna 1.000 euro van zijn rekening gehaald bij een automaat in boekhandel Haasbeek in hetzelfde winkelcentrum.

Herkent u de verdachten?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Deel dit artikel: