Basketballers ZZ Leiden zijn koploper Donar de baas

Marijn Ververs (r) was uitblinker aan de kant van ZZ Leiden.
Marijn Ververs (r) was uitblinker aan de kant van ZZ Leiden. © Orange Pictures
LEIDEN - De basketballers van Zorg en Zekerheid Leiden hebben zaterdagavond een knappe prestatie neergezet door koploper Donar met 81-73 te verslaan. De ploeg van coach Rolf Franke bracht de Groningers - die al zeven keer achter elkaar wisten te winnen - de vierde nederlaag van het seizoen toe. Met 8 rebounds en 4 steals was Marijn Ververs uitblinker aan de kant van Leiden.
Het duel begon goed voor 'ZZ'. Na het eerste kwart stond de thuisploeg met vier punten voor (18-14), halverwege was het verschil zes punten (41-35). Ook na rust hield ZZ Leiden de bezoekers uit het hoge noorden op afstand, al bleef de marge wel klein. Na het derde bedrijf stond het 56-52. In het laatste kwart liep Leiden wél verder uit en stelde de ploeg de zege veilig.
Op de ranglijst is ZZ Leiden door de zege naar de vierde plaats gestegen. Woensdag spelen de mannen van Franke een groepswedstrijd in de Europe Cup tegen BK Jenisej Krasnojarsk in Siberië. Voor beide ploegen staat er niets meer op het spel. Leiden werd afgelopen week uitgeschakeld door Bahcesehir College Istanboel.