Jong ADO ziet zegereeks eindigen, Delano Asante voorkomt nederlaag Quick

Jong ADO Den Haag-speler Sem Steijn
Jong ADO Den Haag-speler Sem Steijn © Danny van den Bosch
REGIO - Jong ADO Den Haag is na een sterke serie van vier overwinningen op rij zondag blijven steken op een gelijkspel. Het beloftenteam van trainer Virgilio Teixeira deelde in thuishaven De Aftrap de punten met HSC '21: 2-2. Ook stadgenoot Quick sleepte, dankzij twee treffers van Delano Asante, een punt uit het vuur. Dat gebeurde op bezoek bij DEM (3-3). Westlandia ging met 3-2 onderuit bij Hercules.
De na een kort Arabisch avontuur teruggekeerde Sem Steijn opende de score namens Jong ADO, maar nog voor de rust boog HSC '21 die achterstand om in een voorsprong. Hidde van Dijk en Diego van der Weide waren daarvoor verantwoordelijk.
Na de pauze stelde Steijn ploeggenoot Lance Duijvestijn in staat om er 2-2 van te maken. Zo beperkte Jong ADO, dat weliswaar een plek is gezakt en inmiddels zesde staat, de schade op eigen veld.

Inhaalrace

Quick werd al in de eerste helft op een 3-0 achterstand gezet door DEM. De doelpunten van Beverwijkse makelij kwamen op naam van achtereenvolgens Mehmet Gencer (penalty), Mounir Mounji en Cerilio Cijntje. Nog voor de onderbreking deed Quick-aanvoerder Kai van Hese iets terug.
In de tweede helft knokte het Haagse gezelschap zich terug tot 3-3. Die inhaalrace had Quick grotendeels te danken aan één man: de komende zomer door tweededivisionist Rijnsburgse Boys aangetrokken Asante. Hij trof tweemaal doel voor de huidige nummer elf.

Lege handen

Na twee opeenvolgende zeges bleef Westlandia in Utrecht met lege handen achter. Op bezoek bij Hercules tekende Edouard Duplan voor de 1-1, wat ook de ruststand was.
De eerder al trefzekere Gökhan Yasar kwam daarna nog twee keer tot scoren, voordat Giovialli Serbony vier minuten voor tijd nog voor de 3-2 zorgde. Ondanks het verlies blijft Westlandia staan op de twaalfde plaats.

Scoreverloop Jong ADO Den Haag - HSC '21 2-2 (1-2):