Kiki Bertens stijgt twee plekken op de wereldranglijst

WATERINGEN - Tennisster Kiki Bertens is op de nieuwe wereldranglijst van de tiende naar de achtste plaats geklommen. De Wateringse dankt haar stijging aan het halen van de vierde ronde op de Australian Open. Vorig jaar was de tweede ronde het eindstation voor Bertens

Een aantal speelsters uit de top van het vrouwentennis lag er al vroeg uit in Melbourne. Daarvan profiteert Bertens. Het was de eerste keer dat de Westlandse de vierde ronde van de Grand Slam in Australië bereikte.

Ook Arantxa Rus maakt een mooie sprong op de mondiale ranglijst. De tennisster uit Monster stijgt van de 93ste naar de 77ste plek. Rus haalde de tweede ronde van de Australian Open en verloor ze zondag de finale van het het ITF-toernooi van Andrezieux-Bouthéon in Frankrijk.

Fed Cup

De Australische Ashleigh Barty blijft de tennisladder bij de vrouwen aanvoeren. Sofia Kenin, de Amerikaanse winnares van de Australian Open, klom van de vijftiende naar de zevende plaats.

Rus en Bertens spelen komend weekend in Den Haag de landenwedstrijd tegen Wit-Rusland in het kader van de Fed Cup. Naast de twee top honderd-speelster maken ook Lesley Pattinama Kerkhove (156ste op de wereldranglijst) Indy de Vroome (204) en Demi Schuurs (14, dubbelspel) deel uit van het Nederlandse team.

Benieuwd hoe de wereldranglijst bij de vrouwen werkt? Wij schreven er een artikel over.

Meer over dit onderwerp:
KIKI BERTENS ARANTXA RUS
Deel dit artikel: