Zakkenrollers stelen portemonnee van 85-jarige man

DEN HAAG - Twee zakkenrollers hebben het gemunt op de portemonnee van een meneer van 85 jaar. Op het moment dat hij bij de kassa van de supermarkt staat, slaan ze toe. Na de diefstal is er contactloos betaald met zijn bankpas.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 4 februari. Meer zaken zijn hier te vinden.

UPDATE: Eén van de verdachten heeft zich woensdag 19 februari bij de politie gemeld. Ook de identiteit van de andere man is inmiddels bekend bij de politie.

Het slachtoffer doet op dinsdag 19 november boodschappen bij de Jumbo aan het Alphons Diepenbrockhof in Den Haag. Op de beelden is te zien dat twee mannen vlakbij hem staan op het moment dat hij zijn boodschappen op de kassaband legt. Eén van de mannen gaat achter hem staan en grist de portemonnee uit zijn jaszak.

De portemonnee wordt overgegeven aan de andere man en vervolgens gaan de twee er vandoor. De 85-jarige man ontdekt de diefstal als hij wil afrekenen en belt de bank om de pas te laten blokkeren. Op dat moment is er al voor 50 euro contactloos betaald met zijn pas. Daarnaast is de man zijn rijbewijs, identiteitskaart en andere passen kwijt.

Meer over dit onderwerp:
OPGELOSTE ZAKEN
Deel dit artikel: