Bollenstreekderby Noordwijk - Quick Boys eindigt onbeslist; Rijnsburg hard onderuit

REGIO - Quick Boys en Noordwijk hebben in, een vooral voor rust, aantrekkelijke derby met 1-1 gelijkgespeeld. De doelpunten werden netjes verdeeld over beide helften. Tommy Bekooij scoorde de eerste helft voor de gasten, Nick van Staveren de tweede helft voor de thuisploeg. Rijnsburgse Boys ging met harde cijfers onderuit bij AFC. In Amsterdam werd het maar liefst 6-3. Katwijk verloor met 1-2 van Excelsior Maassluis en Scheveningen pakte een punt tegen De Treffers: 1-1.
In een gelijkopgaande eerste helft kwam Quick Boys op voorsprong. Bekooij was de gevierde man aan Katwijkse zijde. Hij kon aanleggen nadat Ricardo Kuyvenhoven hem bediende met een hakje.
Noordwijk kreeg wel kansen in de eerste 45 minuten. Zo schoot Tjeerd Westdijk op de paal en knalde Van Staveren vlak voor rust naast. Ook moest Quick Boys-doelman Paul van der Helm een paar keer handelend optreden.

Van Staveren scoort

De tweede helft toonde het zelfde patroon als de eerste helft. Beide ploegen wilden voetballen wat resulteerde in een aantrekkelijke wedstrijd. Van der Helm kon zich onderscheiden en redde een aantal keren bekwaam.
Uiteindelijk kon Van Staveren de doelman verschalken. De spits liep de ruimte achter de Quick Boys-verdediging in en schoot binnen. Zo stond het halverwege de tweede helft 1-1. Na het doelpunt van Van Staveren werd de wedstrijd minder aantrekkelijk. Beide teams creëerden weinig kansen en de wedstrijd bloedde dood. Uiteindelijk bleef het bij een puntendeling.
Slecht nieuws voor 'zanger' Nick van Staveren: 'Ik neem die microfoon gewoon over'

Rode kaart Rijnsburg

Op bezoek bij AFC moest Rijnsburgse Boys een forse nederlaag slikken. Na een gelijkopgaande eerste helft (2-2) ging het vlak na rust mis voor Rijnsburg. Masies Artien kreeg een rode kaart na een overtreding op Raily Ignacio. De 'Uien' moesten verder met tien man, en dat werd de ploeg van trainer Henk Wisman fataal.
Raily Ignacio velt Rijnsburg met vier goals: 'Wij maken geen aanspraak op de titel'
AFC profiteerde van de manmeersituatie en liep uiteindelijk zeer eenvoudig uit naar 6-3. Ignacio nam vier goals voor zijn rekening tegen zijn oude club Rijnsburg.
Rijnsburgse Boys ten onder in ondertal: 'Zag er in de rust niet naar uit'

Einde aan reeks Katwijk

Katwijk was tot zaterdag negen duels achter elkaar ongeslagen. Excelsior Maassluis maakte op sportpark de Krom een einde aan die reeks. De 'Tricolores' versloegen de oranjehemden met 1-2. Hoewel Katwijk in de eerste helft de betere kansen op de 1-0 kreeg, kwam Maassluis vlak voor rust op voorsprong. Na een uur spelen werd de schade groter voor Katwijk.
Na de 0-2 deed Guus van Weerdenburg met de aansluitingstreffer snel iets terug. Marciano Mengerink dacht vlak voor tijd nog een punt te redden voor Katwijk, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Punt voor Scheveningen

Scheveningen pakte zaterdag op eigen veld een punt tegen De Treffers (1-1). Geen slecht resultaat tegen de nummer acht, al had er meer in gezeten voor 'de Schollekoppen'. Bij een 1-1 stand miste Jari de Jong een strafschop. Hij schoot de bal op de lat. De rebound was wel raak, maar omdat niemand anders de bal had aangeraakt, telde de goal niet.
Scheveningen deelt punten met De Treffers: 'Dit is wel een tikkie voor ons'
Scoreverloop Noordwijk - Quick Boys: 1-1 (0-1)