FC Lisse verrast met zege op koploper Sparta Nijkerk; Ter Leede wint van VVSB

REGIO - FC Lisse heeft voor een klein stuntje gezorgd in de derde divisie op zaterdag. De blauw-gelen waren zaterdag voor eigen publiek namelijk met 1-0 te sterk voor koploper Sparta Nijkerk. Jeffrey Klijbroek maakte in de slotfase van de eerste helft de enige goal van de middag en bezorgde Nijkerk daarmee pas de tweede nederlaag van het seizoen. Ter Leede was zaterdagavond in een amuserend duel met 3-4 te sterk voor regiogenoot VVSB.

Het in de eerste seizoenshelft zo goedlopende Sparta Nijkerk heeft het moeilijk in de tweede seizoenshelft. De ploeg uit Gelderland had een behoorlijke voorsprong opgebouwd, maar ziet door deze nederlaag de concurrentie steeds dichterbij komen. Twee weken geleden was Barendrecht de eerste ploeg die Nijkerk wist te verslaan. FC Lisse werd zaterdag de tweede ploeg die daarin slaagde.

Beide ploegen kregen zaterdagmiddag kansen, maar het was FC Lisse dat als enige doel wist te treffen. Kleibroek was de gevierde man. Met een hard schot was hij verantwoordelijk voor de 1-0. In de blessuretijd van de wedstrijd was het nog even billenknijpen toen Sparta Nijkerk een grote kans wist te produceren. Doelman Erik Cummins wist de gelijkmaker te voorkomen. Vlak daarvoor slaagde Luca Tarani er niet in het duel in het slot te gooien.

Weinig zelfvertrouwen

Het duel tussen VVSB en Ter Leede kon worden bestempeld als een kelderkraker. VVSB was voor aanvang van de wedstrijd de nummer veertien, Ter Leede de nummer dertien. Beide ploegen hebben het lastig in de derde divisie en blaken niet echt van het zelfvertrouwen.

In het kader van punten pakken deed Ter Leede goede zaken. De Sassenheimers wonnen in 2020 nog geen enkel duel, kregen tegen ODIN '59 begin dit jaar zelfs acht goals tegen, maar begonnen zaterdagavond sterk aan het treffen met VVSB.

Vroege goal

Al na twee minuten spelen mochten de fans van Ter Leede juichen. Robbert Steemers volleerde de 0-1 prachtig tegen de touwen. Joey van den Berg zorgde met twee doelpunten voor een riante 0-3 voorsprong bij rust.

Er leek weinig aan de hand voor Ter Leede, maar toch werd het in de laatste tien minuten nog spannend. Na de aansluitingstreffer van Felitciano Zschusschen maakte Sohaib Echahbouni er 1-4 van. Gelopen koers, zou je denken. Maar Loyd van der Wilden en Zschusschen brachten VVSB in enkele luttele minuten heel dichtbij een punt. Echter bleef het bij 3-4.

Scoreverloop FC Lisse - Sparta Nijkerk: 1-0 (1-0)

  • 1-0 Kleibroek

Scoreverloop VVSB - Ter Leede: 3-4 (0-3)

  • 0-1 Steemers
  • 0-2 Van den Berg
  • 0-3 Van den Berg
  • 1-3 Zschusschen
  • 1-4 Echahbouni
  • 2-4 Van der Wilden
  • 3-4 Zschusschen

LEES OOK: Wedstrijd Sparta - ADO afgelast vanwege storm, ook geen amateurvoetbal

Deel dit artikel: