Monsterse bakker opnieuw dicht: 'Alles is uitverkocht'

De Roomkop van de bakker in Monster
De Roomkop van de bakker in Monster © Regio15
MONSTER - Bakkerij My Cakes uit Monster is zaterdag opnieuw gesloten. Moest de bakkerij donderdag nog dicht vanwege bedreigingen om de roomkop, nu heeft de sluiting een positieve reden. 'We zijn uitverkocht', vertelt eigenaar Jurgen Verwoerd.
Het gebak ging sinds het nieuws over de bedreigingen als warme broodjes over de toonbank. 'We zijn blij met mensen die steun betuigen en dat komen laten zien.'
Aangezien de bakkerij altijd op zondag en maandag dicht is, had het voor Verwoerd geen nut meer de zaak zaterdag nog open te houden. 'Een halve dag gaan bakken heeft geen zin', legt hij uit. Daarbij was er door alle commotie weinig tijd om de voorraden aan te vullen. Verwoerd is zelf wel aan het werk zaterdag, 'maar de dames zijn lekker vrij'.
De eigenaresse over de bedreiging door naamsverandering moorkop: 'Ik ben er klaar mee'

Roomkop

De bakkerij ontving bedreigingen nadat die bekendmaakte de naam van de moorkop te veranderen in roomkop. Mede-eigenaresse Patricia Booister kreeg behoorlijke bedreigingen, vertelde de beveiliger die sindsdien de winkel in de gaten houdt. 'Dat je het ergens niet mee eens bent, oké, maar intimidatie kan echt niet', aldus Peter.