Rus verliest ook tweede wedstrijd op Fed Cup

DEN HAAG - Tennisster Arantxa Rus uit Monster heeft haar tweede wedstrijd tijdens de Fed Cup in Den Haag niet weten te winnen. Haar Wit-Russische tegenstander Aljaksandra Sasnovitsj was in drie sets te sterk: 0-6 7-5 6-2. De onderlinge stand tussen Nederland en Wit-Rusland is nu 2-2 waardoor het dubbelspel beslissing moet brengen welk land naar de Fed Cup Finals mag.

Rus liet haar tegenstander de eerste set alle hoeken van de baan zien. Bij een 5-0 stand zat de Wit-Russische zelfs huilend op de bank bij te komen van het tennisgeweld. Uiteindelijk verloor de Westlandse geen game en won ze de eerste set met 6-0.

De tweede set rechtte Sasnovitsj haar rug en pakte ze al snel een 2-4 voorsprong. Daarna kwam Rus terug tot 5-5. Uiteindelijk pakte de Oost-Europese tennisster de set met 5-7.

Bertens wint wederom

De derde set was Sasnovitsj los. Tot 2-2 ging het gelijk op. Daarna pakte de Wit-Russische maar liefst vier games achter elkaar waardoor ze de derde set pakte en de wedstrijd won.

Kiki Bertens heeft zaterdag ook haar tweede wedstrijd op de Fed Cup gewonnen. De Wateringse tennisster versloeg Aryna Sabalenka, de nummer dertien van de wereld, in twee sets (6-4, 6-4).

Break Bertens

De eerste set ging tot 3-3 gelijk op. Daarna plaatste Bertens een break waardoor de Westlandse op een 4-3 voorsprong kwam. Die voorsprong gaf ze niet meer uit handen. Met 6-4 won ze de eerste set.

In de tweede set keek Bertens een paar keer tegen een achterstand aan. Maar na een 3-3 stand nam ze het heft in handen. Vakkundig bouwde ze de voorsprong uit naar 6-4.

Rus in actie

Vrijdag versloeg Bertens Aljaksandra Sasnovitsj in drie sets. Arantxa Rus uit Monster verloor toen haar wedstrijd van Sabalenka. Daardoor was de stand na dag één: 1-1.

LEES OOK: Thuiswedstrijd voor tennissters Bertens en Rus: 'Gaaf om in Den Haag te spelen'

Meer over dit onderwerp:
TENNIS KIKI BERTENS ARANTXA RUS
Deel dit artikel: