Geen Fed Cup Finals voor Oranje na verlies in dubbelspel

WATERINGEN - Het Nederlandse Fed Cup-team heeft de ontmoeting met Wit-Rusland in Den Haag met 3-2 verloren. De in Wateringen geboren Kiki Bertens en haar medespeler Demi Schuurs verloren het dubbelspel, de vijfde en beslissende partij.

Het duo Bertens/Schuurs werd op de indoorgravelbaan in de Haagse Sportcampus in een zenuwslopende driesetter verslagen door het Wit-Russische duo Aljaksandra Sasnovitsj/Aryna Sabalenka: 4-6 6-3 7-6 (8).

In de tiebreak van de derde set, beslissend dus voor de hele ontmoeting, verzilverden Sasnovitsj en Sabalenka pas hun vierde wedstrijdpunt. Ze leidden al met 5-2, maar Bertens en Schuurs knokten zich terug tot 5-5. Een bijzonder moment vond plaats bij 5-2 toen Sabalenka een strafpunt kreeg wegens te vroeg juichen, omdat ze dacht het punt al binnen te hebben.

Twee punten verwijderd van zege

Bij een 6-5-voorsprong waren Bertens en Schuurs twee punten verwijderd van de zege. Ze stonden met 30-0 voor op de service van Sabalenka, maar wisten het niet af te maken.

Door de overwinning verzekerde Wit-Rusland zich van deelname aan de Fed Cup Finals, van 14 tot en met 19 april in Boedapest. Dat toernooi vindt dit jaar voor het eerst plaats.

Eerste nederlaag

Voor Bertens was het de eerste nederlaag van de confrontatie; zowel vrijdag als zaterdag won ze wel haar enkelspel.

Meer over dit onderwerp:
FED CUP KIKI BERTENS TENNIS
Deel dit artikel: