Basketballers ZZ Leiden komen van koude kermis thuis in Friesland

© Orange Pictures
LEIDEN - De basketballers van Zorg en Zekerheid Leiden hebben drie dagen na de laatste Europese wedstrijd een doffe dreun moeten incasseren. De Leidenaren gingen zaterdagavond op bezoek bij Aris en kwamen in Leeuwarden van een koude kermis thuis. Het duel tegen de nummer voorlaatst van de competitie leverde geen overwinning op: 64-60.
Anderhalve week geleden werd ZZ Leiden uitgeschakeld in de Europe Cup. Toch moest de ploeg van coach Rolf Franke deze week nog één duel afwerken om dat hoofdstuk af te sluiten. In het ijskoude Siberië (-24 graden) speelde Leiden woensdag tegen Enisey Krasnoyarsk. Dat duel werd met 96-84 verloren.
Zaterdagavond liep ZZ Leiden vrijwel meteen al achter de feiten aan. Voor rust bleef de marge nog enigszins beperkt (25-24 ruststand), maar in het derde en vierde kwart kon Leiden niet voorkomen dat Aris verder uitliep.