Inval politie bij illegale gokpanden in Den Haag, negen mensen aangehouden

DEN HAAG - Negen mensen zijn afgelopen week aangehouden in Den Haag na meldingen over illegaal gokken. In huizen en horecazaken werden na anonieme tips duizenden euro’s contant geld, drugs en drank in beslag genomen. Dat maakte de politie maandagmiddag bekend.

Een verdachte werd vrijdag 31 januari aangehouden in een huis aan de Herman Costerstraat in Den Haag. Dit gebeurde na een melding dat daar een hennepkwekerij zou zijn. Maar er bleek meer aan de hand, vertelt ondermijningsspecialist Ricardo: 'In de woning vonden we een grote hoeveelheid henneptoppen, harddrugs en tienduizenden euro's contant geld. De man is aangehouden op verdenking van witwassen en het bezit van verdovende middelen.'

Vervolgens deden agenten afgelopen vrijdag invallen in drie horecagelegenheden in de Schilderswijk en de wijk Transvaal. In twee van deze panden werd op dat moment illegaal gegokt. Ook hier werden duizenden euro's contant geld in beslag genomen. Een verdachte werd aangehouden omdat hij vals geld op zak had.

Duizenden euro’s en auto’s in beslag genomen

Zaterdag hielden agenten in een huis aan het Hoflandplein zeven mensen aan vanwege illegaal gokken en witwassen. Aansluitend werden ook drie horecazaken bezocht. Ook daar zou volgens anonieme tips illegaal gegokt worden. 'In deze panden vonden we duizenden euro's contant geld', vertelt ondermijningsspecialist Ricardo. 'Dit hebben we in beslag genomen, evenals drie personenauto's.' Hij benadrukt dat alle zaken los van elkaar staan.

LEES OOK: Tientallen criminele netwerken in drugs- en mensenhandel actief in Den Haag

Meer over dit onderwerp:
GOKKEN DEN HAAG
Deel dit artikel: