CBR hervat theorie-examens in Rijswijk met tijdelijke locatie

De brand woedde op vrijdag 3 januari in het hoofdkantoor van het CBR  in Rijswijk
De brand woedde op vrijdag 3 januari in het hoofdkantoor van het CBR in Rijswijk © Omroep West
RIJSWIJK - Het is vanaf volgende week dinsdag weer mogelijk om theorie-examens bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in Rijswijk te doen. Het CBR opent dan een tijdelijk examencentrum in het Kessler Park, niet ver van het hoofdkantoor aan de Lange Kleiweg.
In het pand van het CBR werd begin januari brand gesticht. Daardoor is het al ruim een maand niet mogelijk om theorie-examens in de regio Rijswijk af te nemen. Door een tijdelijke examenruimte in te richten, kunnen kandidaten nu toch weer in Rijswijk terecht. 'Het CBR is blij dat ze de dienstverlening voor theoriekandidaten in de regio Rijswijk sneller dan verwacht kan hervatten', zegt het bedrijf.
Een 38-jarige man uit Den Haag werd op 3 januari van dit jaar aangehouden op verdenking van brandstichting bij het CBR. Het werd al snel duidelijk dat er waarschijnlijk tot 1 mei geen examens zijn in het pand aan de Lange Kleiweg. Duizenden examens moesten worden verplaatst.

Aanmelden

Kandidaten die vanaf volgende week weer naar Rijswijk willen voor hun theorie-examen, kunnen zich vanaf woensdag aanmelden. Het CBR zegt verder dat mensen die al een datum hebben op een andere locatie, dat maximaal één keer kunnen verplaatsen naar bijvoorbeeld de tijdelijke locatie in Rijswijk.
De brand woedde in de hal van het hoofdkantoor van het CBR: