ADO geeft niet thuis tegen Sparta en ziet concurrentie weglopen

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft het inhaalduel tegen Sparta met 4-2 verloren. Vooral de eerste helft was dramatisch van Haagse zijde. De tweede helft verbeterde het spel van ADO wel, maar kwam de ploeg net tekort voor een gelijkmaker. De ploegen die vlak boven ADO op de ranglijst staan pakten de laatste weken wel punten waardoor handhaving steeds moeilijker wordt voor de mannen van trainer Alan Pardew.

Sparta nam meteen het initiatief in eigen huis. De Rotterdammers knalde middels de voet van Patrick Joosten na vier minuten al op de lat. Het was het startsein voor een eerste helft waarin de thuisploeg domineerde.

Toch was het ADO die de voorsprong kreeg. Uit een vrije trap van John Goossens kon Shaquille Pinas aanleggen voor zijn derde treffer van het seizoen. De bal kwam via een wirwar van spelers bij de Haagse centrale verdediger terecht.

3-1 bij rust

De thuisploeg stelde al snel orde op zaken. Eerst werkte Adil Auassar de 1-1 binnen uit een corner. Vervolgens zette Joosten de ADO verdediging voor schut door ze er bijna allemaal uit te lopen. Hij rondde daarna knap af. Sparta stond voor.

Vlak voor rust werden de problemen voor de mannen van Alan Pardew nog groter. Centrale verdediger Bart Vriends kopte uit een corner raak en zette de Kasteelheren op 3-1. Die ruststand was niet meer dan terecht.

Aansluitingstreffer Summerville

Er kwam geen herboren ADO uit de kleedkamer in de tweede helft. Beide ploegen creëerden weinig, en het duurde zeker een kwartier voor het eerste schot zich liet zien. Dat schot kwam van het been van Leidenaar Abdou Harroui. Zijn inzet kon ADO-doelman Luuk Koopmans makkelijk pakken.

Uiteindelijk maakte ADO de aansluitingstreffer halverwege de tweede helft. Lex Immers stuurde met een schitterende pass Crycensio Summerville weg. De jonge vleugelaanvaller liet de Sparta-verdediging zijn hielen zien en snelde onder andere de keeper en centrale verdediger voorbij. Vervolgens kon hij in een leeg doel de 3-2 binnenschieten.

Jacht op de gelijkmaker

Mede door de debutanten Mark Duffy en Omar Bogle kwam er meer swing in de Haagse ploeg. Onder aanvoering van de Engelsen ging ADO op zoek naar de gelijkmaker. Vooral John Goossens was er twee keer dichtbij. Eerst nam hij een bal slecht mee, waardoor hij het projectiel niet onder controle kreeg. Een minuut later vloog een schot van hem net over het doel van de thuisploeg.

In het restant kon ADO geen potten breken en schoot Sparta zelfs de 4-2 binnen. Harroui counterde met drie medespelers naar keeper Koopmans. De Haagse doelman stond in zijn eentje tegen de overmacht en kon een tegentreffer niet voorkomen. Door het verlies blijft ADO zeventiende. Nummer zestien VVV Venlo heeft maar liefst vier punten meer.

Nabeschouwing

Scoreverloop Sparta - ADO Den Haag: 4-2 (3-1)

  • 0-1 Pinas
  • 1-1 Auassar
  • 2-1 Joosten
  • 3-1 Vriends
  • 3-2 Summerville
  • 4-2 Harroui

Opstelling Sparta: Harush, Fortes, Vriends, Mattheij, Faye, Rigo ('79 Abels), Harroui, Auassar, Ache ('55 Piroe), Smeets ('82 Duarte), Joosten

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Malone, Stubbs, Pinas, De Bock, Immers, Baluta ('86 Ould-Chikh), Meijers ('60 Duffy), Summerville, Goossens, Necid ('71 Bogle)

Scheidsrechter: Makkelie

Gele kaarten: Rigo, Vriends

Rode kaarten: n.v.t.

Meer over dit onderwerp:
ADO DEN HAAG SPARTA EREDIVISIE
Deel dit artikel: