Te zwaar beladen, onder invloed, geen vergunning en rijbewijs: bedrijf maakt het bont op A13

DELFT - Agenten van het Team Verkeer van de eenheid Den Haag keken woensdag vreemd op tijdens een transportcontrole langs de A13 ter hoogte van Delft. Tijdens de controle van vier bestelbusjes van één bedrijf - die bij elkaar reden - kwamen ze de ene na de andere overtreding tegen.

De bedrijfswagens werden gecontroleerd omdat ze overbeladen leken. Dit bleek te kloppen. Er was sprake van een overbelading variërend van 27 tot 41 procent. Daarnaast bleken alle vier bestuurders na de speekseltest onder invloed te zijn van een verdovend middel.

Van een van de chauffeurs bleek zelfs zijn rijbewijs ingevorderd te zijn. Verder bleek het bedrijf waarvoor ze werken in het geheel niet in het bezit te zijn van een NIWO-transportvergunning.

Negentien proces-verbalen

In totaal controleerde de politie woensdag 26 combi’s. Negentien keer werd een proces-verbaal opgemaakt. Ook weer voor het niet hebben van een NIWO-vergunning en overbelading, maar ook onder meer vanwege technische mankementen, gladde banden, scherpe delen en het ontbreken van een ladingzekering.

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG
Deel dit artikel: