Taakstraf voor chauffeur die dodelijk ongeluk Diego (14) veroorzaakte

DEN HAAG - De rechtbank heeft de Leidse vrachtwagenchauffeur die in november 2018 betrokken was bij een dodelijk ongeluk, veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een rijverbod van vijf jaar. Bij het ongeluk in Den Haag kwam de 14-jarige Diego om het leven. Eerder eiste het Openbaar Ministerie (OM) een werkstraf van 240 uur en een rijverbod van een jaar.
Het ongeluk gebeurde op 26 november 2018 op de kruising van de Loosduinsekade en de Soestdijksekade in Den Haag. De vrachtwagenchauffeur sloeg met zijn wagen rechtsaf, terwijl Diego op zijn fiets rechtdoor reed. De jongen had geen kans en overleed vrijwel direct aan zijn verwondingen.
Eerder had de moeder van Diego al gezegd dat die bewuste dag de ergste van haar leven was. 'De politie staat voor de deur. In het ziekenhuis zie ik als eerste zijn kleine handen. Mijn wereld stortte in. Ontroostbaar was ik. Nog nooit heb ik zo veel pijn gevoeld. Ik blijf hopen dat ik mag wakker worden uit deze nachtmerrie. Hij was net begonnen aan de havo. En nu is hij er niet meer.'