Opnieuw verdachten opgepakt voor doodschieten Rijswijker

DEN HAAG - De politie heeft twee nieuwe verdachten opgepakt voor een schietpartij in Schiedam eind december. Daarbij kwam een 26-jarige Rijswijker om het leven. Eerder hield de politie al twee mensen aan voor de dodelijke schietpartij.

De mannen zijn afgelopen woensdag aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat zij de andere verdachten hebben opgepikt met de auto in de Ooievaarsteeg. Het gaat om een 32-jarige man uit Deventer en een 37-jarige man uit Schiedam. De mannen zijn uiteindelijk donderdag weer vrijgelaten, maar zijn nog wel verdacht.

Het slachtoffer werd op zaterdag 28 december 2019, vermoedelijk tussen 19.00 en 20.00 uur, neergeschoten in een huis aan de Boomgaardstraat in Schiedam. Hij werd nog gereanimeerd, maar hulpdiensten konden hem niet meer redden. Vorige week arresteerde de politie de 41-jarige bewoner van het huis.

Bloedspoor

Op bewakingscamera's was te zien dat twee mannen en een vrouw na de schietpartij lopend het huis verlieten. Het vermoeden bestaat dat een van hen gewond was geraakt. Over een afstand van ruim 400 meter werd een bloedspoor aangetroffen. Deze liep tot de Ooievaarsteeg, waar het drietal waarschijnlijk is opgepikt.

Volgens sommige buren zouden de bewoners van het bewuste huis aan de Boomgaardstraat eerder al voor overlast zorgen. Een anonieme Schiedammer: 'Mensen lopen er in en uit en gebruiken drugs.' Een andere bewoner zegt dat er sprake zou zijn van vandalisme. Een woordvoerder van de politie herkent deze verhalen uit hun buurtonderzoek. De meldingen worden onderzocht.

LEES OOK: Drie verdachten weggelopen na neerschieten Rijswijker in Schiedam

Meer over dit onderwerp:
DOODGESCHOTEN SCHIETPARTIJ
Deel dit artikel: