Explosieve stof bombrieven in zakje met aanzicht van Delft

DELFT - De Amsterdamse politie heeft informatie gedeeld over de bombrieven die deze week en vorige maand zijn verstuurd. De brieven hebben één ding gemeen: telkens is de explosieve stof aangetroffen in een papieren zakje met een aangezicht van Delft. Het gaat om zakjes die je bij souvenirwinkels krijgt als je bijvoorbeeld ansichtkaarten koopt. Dat zegt de Amsterdamse politie tegen De Telegraaf.

'Het is ongeveer net zo groot als een post-it note of een dubbelgevouwen portemonnee', vertelt recherchechef Dutilh aan de krant. 'We hebben goed in kaart gebracht waar ze te koop zijn en hopen dat er mensen zijn die iets opvallends hebben gezien bij iemand met betrekking tot deze zakjes.'

De papieren zakjes zijn het belangrijkste aanknopingspunt voor de politie. Als iemand zonder duidelijke reden om meer van dit soort zakjes heeft gevraagd in een winkel of deze om onduidelijke reden in behoorlijke hoeveelheid bezit of heeft besteld, is dat interessant voor de politie.

Mogelijk zwaardere explosieven

De recherchechef geeft verder aan dat de zwaarte van de explosieven meevalt. 'Je zult bij een ontploffing geen ledematen verliezen, maar brandwonden zijn wel degelijk mogelijk. We kunnen zeker niet uitsluiten dat er poststukken volgen met zwaardere explosieven.'

De dader eist verschillende bedragen in bitcoins. Om de afzender te pakken te krijgen, trekt de politie volgens Dutilh 'alle registers open'. Justitie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Meer over dit onderwerp:
BOMBRIEF DELFT
Deel dit artikel: