Het gaat weer hard waaien: zondag code geel vanwege storm Dennis

DEN HAAG - Ciara is pas net het land uit of de volgende storm staat alweer voor de deur. Dennis is de naam en hij lijkt op Ciara, maar de windstoten zullen minder hard zijn en de temperatuur ligt hoger. Vanaf zondagochtend geldt wel code geel in het hele land.

Zaterdagavond trekt de wind aan en aan het einde van de avond of begin van de nacht bereikt de wind stormkracht 9 in het uiterste noordwesten van het land. Onze regio blijft redelijk buiten schot maar ook hier zal het flink waaien.

Zondag is het grijs en zeer onstuimig, maar ook opvallend zacht. In het hele land kunnen windstoten voorkomen en aan de kust zijn windpieken van 100 tot 110 kilometer per uur. Tijdens het hoogtepunt van de storm kunnen de windstoten nog iets hoger uitvallen.

Lenteachtig

De zeer zachte lucht die Dennis meeneemt zorgt voor lenteachtige temperaturen. In het binnenland kan het zo'n 15 tot 16 graden worden. Vlak aan zee wordt een graad of 13 verwacht.

Zondag trekt in de namiddag en in de avond nog een buiengebied over het land en daardoor kan de wind tijdelijk nog een keer aantrekken.

Code geel

Het KNMI heeft voor zaterdagavond laat uur code geel afgegeven voor Noord-Holland, Friesland en de Waddenzee. Vanaf zondagochtend vroeg geldt code geel voor het hele land.

LEES OOK: Storm Ciara: tien keer zoveel meldingen als op een normale zondag

Meer over dit onderwerp:
STORM CIARA DENNIS CODE GEEL
Deel dit artikel: