Het regent overwinningen voor regioclubs in de tweede divisie

Marciano Mengerink snelt weg van zijn tegenstander
Marciano Mengerink snelt weg van zijn tegenstander © Orange Pictures
REGIO - Alle regioclubs in de tweede divisie hebben hun wedstrijd gewonnen. Scheveningen en Quick Boys pakten belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Ook Katwijk deed goede zaken voor het kampioenschap door GVVV te verslaan. Ook middenmoters Noordwijk en Rijnsburgse Boys pakten de volle buit.
Radioverslaggever Willem van Zuilen omschreef de eerste helft van GVVV - Katwijk passend. 'Als ik vanavond naar een verjaardag ga, dan zal ik het niet over de eerste 45 minuten van deze wedstrijd hebben.' In de rust stond er dan ook een 0-0 op het scorebord.
Na de thee veranderde het spelbeeld. Het laatste kwartier was volledig voor Katwijk. Bennie van Noord liep na 75 minuten spelen een corner het vijandelijke doel binnen en bracht de oranjehemden op 0-1.
Daarna was het woord aan invaller Marouane Afaker. Op aangeven van Marciano Mengerink scoorde hij twee keer in de laatste tien minuten. Door de 0-3 overwinning blijft Katwijk meestrijden om het kampioenschap.

Rijnsburg wint van 'de Koninklijke'

Bij Rijnsburgse Boys - Koninklijke HFC (2-1) kwamen de gasten na een half uur voetballen op voorsprong op door een doelpunt Khalid Tadmine. Die voorsprong kon de ploeg uit Noord-Holland een minuut later al verdubbelen. Rijnsburg-doelman Richard van Nieuwkoop redde echter bekwaam en voorkwam daarmee een grotere achterstand.
Voor rust kwam de thuisploeg nog langszij. Uit ongeveer de enige Rijnsburgse aanval maakte Joel Tillema de gelijkmaker. Daarna kreeg HFC nog wel wat kansen, maar kwam het niet tot scoren.
Na rust werden 'de Uien' sterker en kwamen dan ook verdiend op voorsprong. Dani van der Moot schoot raak na een voorzet van Jeroen Spruijt. Rijnsburg had daarnaast nog wel kans op de 3-1, maar de ploeg van Henk Wisman vergat de trekker over te halen en won zodoende met het kleinste verschil.

Noordwijk boekt minieme zege

Een doelpunt van Fanuel Waandels tien minuten voor tijd was voor Noordwijk voldoende voor een overwinning tegen Excelsior Maassluis (0-1). De invaller zorgde daarmee voor een hoogtepunt in een vooral saaie wedstrijd. De meeste kansen waren wel voor de kustbewoners. Zo kregen onder andere aanvallers Tjeerd Westdijk en Nick van Staveren enkele mogelijkheden.
Het was niet alleen maar jolijt na negentig minuten voetballen voor Kees Zethof en zijn mannen. Middenvelder Thomas Reynaers moest na een kwartier al met een brancard het veld af. Ogenschijnlijk heeft hij een zware knieblessure.

Quick Boys pakt drie punten

Ook Quick Boys boekte een overwinning met het kleinste verschil. Op sportpark Nieuw Zuid was TEC het slachtoffer van de Katwijkse dadendrang. Een doelpunt van Olaf van der Sande na 65 minuten betekende het hoogtepunt van de wedstrijd.
Het duel was niet zo saai als hij op papier leek. Beide ploegen kregen enkele grote kansen. Wimilio Vink aan Tielse zijde en doelpuntenmaker Van der Sande misten een paar mogelijkheden. Door de overwinning stijgt Quick Boys naar de dertiende plaats.

Scheveningen wint van degradatiekandidaat

Op bezoek bij de talenten van FC Volendam heeft Scheveningen een belangrijke overwinning geboekt. Goudhaantje aan de zijde van 'de Schollekoppen' was Tim Peters. Hij maakte in blessuretijd de winnende 2-1.
In de eerste helft kwam Jong Volendam nog op voorsprong na een fout van doelman Wesley Zonneveld. De keeper schoof de bal rechtstreeks in de voeten van Ibrahim El Kadiri. Die voorsprong werd even later ongedaan gemaakt door Chovanie Amatkarijo. Nadat de Volendam-keeper een inzet van Rowdy van der Putten nog kon keren, schoot Amatkarijo de rebound binnen: 1-1.
Scoreverloop GVVV - Katwijk: 0-3 (0-0)
  • 0-1 Van Noord