Koopmans enige lichtpuntje van ADO bij nederlaag tegen PSV

ADO-keeper Luuk Koopmans
ADO-keeper Luuk Koopmans © Soccrates Images
DEN HAAG - Dankzij goed keeperswerk van Luuk Koopmans heeft ADO Den Haag 'slechts' met 0-3 verloren van PSV. De ploeg uit Eindhoven was heer en meester in het Cars Jeans Stadion, maar vond Koopmans telkens op zijn weg. Door de nederlaag is het gat tussen nummer zeventien ADO en nummer zestien PEC Zwolle opgelopen tot vijf punten.
ADO begon voortvarend aan het duel met de Brabanders. Zo waren onder andere Laurens de Bock (kopbal) en John Goossens (bal van de lijn gehaald) dicht bij een doelpunt. Na tien minuten ging de Haagse storm liggen en nam PSV het heft in handen.
Dit resulteerde al snel in een doelpunt. Denzel Dumfries wilde voorgeven, maar schoot tegen de hand van De Bock aan. Na tussenkomst van de VAR wees scheidsrechter Pol van Boekel naar de strafschopstip. Sam Lammers schoot het buitenkansje binnen.

Sta-in-de-weg

Daarna vergat PSV de score op te voeren. Onder andere Mohamed Ihattaren en Jorrit Hendrix haalden de trekker niet over. In totaal miste PSV vijf grote kansen. Telkens was Koopmans de sta-in-de-weg.
Na rust was de nieuwe ADO-spits Omar Bogle dicht bij een doelpunt. PSV-keeper Lars Unnerstall tikte de bal schitterend uit de hoek. Daarna was het woord aan de Eindhovenaren. Onder andere Lammers en Cody Gakpo schoten op het Haagse doel. Wederom voorkwam Koopmans doelpunten van zijn werkgever. Hij staat namelijk nog onder contract bij PSV en ADO huurt de goalie van de 24-voudig landskampioen.

ADO kwam er amper aan te pas

Uiteindelijk wist de kleine Ryan Thomas Koopmans wel te verschalken. De middenvelder kopte een voorzet van Lammers achter de keeper. Daarmee werd de Haagse hoop weggehaald.
De 3-0 van Cody Gakpo, vijf minuten voor tijd, was slechts voor de statistieken. ADO kwam er in de tweede helft amper aan te pas. De volgende wedstrijd van ADO Den Haag is volgende week zaterdag tegen Heerenveen.
Scoreverloop ADO Den Haag - PSV: 0-3 (0-1)
  • 0-1 Lammers (strafschop)