Intieme David Bowie-show van Sven Ratzke in de Nieuwe Regentes

DEN HAAG - 'My God, it’s The Hague. The sexiest town in The Netherlands', met die woorden begroette Sven Ratzke zijn publiek. De ras-entertainer stond zaterdag in theater De Nieuwe Regentes met zijn tweede show die is gebaseerd op het werk van David Bowie.

Tijdens Starman, de vorige tournee van Sven Ratzke in 2016, overleed David Bowie. Voor Ratzke was het toen moeilijk door te gaan. De theatrale aanpak en de personages die Bowie creëerde, als Ziggy Stardust en The Thin White Duke, waren Ratzkes' inspiratie. David Bowie zelf had hem nog toestemming gegeven voor die eerste show.

'Maar Bowie bleef knagen', vertelt Ratzke. 'Toen heb ik Where are we now gemaakt. Deze show is veel intiemer.' En dat voelt het publiek in de Nieuwe Regentes.

Een speciale plek

Hoewel Ratzke over de heel wereld reist met dit programma; het optreden in De Regentes is bijzonder. 'Dit is echt een speciale plek, je voelt dat het pand verschillende functies heeft gehad, in een oud badhuis is dit theater ontstaan, waar wij onze verhalen vertellen.'

En vertellen deed Ratzke, de show bestond uit zang, afgewisseld met humoristische anekdotes en interactie met het publiek.

Tournee: Where are we now

02/04/2020 Stadstheater, Zoetermeer
16/04/2020 Theater Castellum, Alphen aan de Rijn
01/05/2020 Goudse Schouwburg

LEES OOK: Theater De Nieuwe Regentes pakt groots uit tijdens 100-jarig jubileum

Dit verhaal is onderdeel van de documentaire over 100 jaar De Regentes. Hierin zie je persoonlijke verhalen van betrokkenen, badmeesters, kampioenen, voormalige directeuren, buurtbewoners en mensen uit de theaterwereld. De documentaires zijn te zien op 18 en 25 april in het programma Westdoc. Het jubileumweekend is op 24 april 2020.

Meer over dit onderwerp:
CULTUUR THEATER DE REGENTES DEN HAAG
Deel dit artikel: