Rolstoeltennisster Diede de Groot grijpt opnieuw naast 'sport-Oscar'

ALPHEN AAN DEN RIJN - Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft voor het tweede jaar op rij naast de Laureus Sports Award gegrepen. Deze prijs wordt ook wel de 'sport-Oscar' genoemd. De prijs voor beste sporter met een beperking ging naar de Amerikaanse Oksana Masters, die vijf keer wereldkampioen bij het langlaufen en de biatlon werd.

De Groot won in 2019 drie van de vier Grand Slam-toernooien. Alleen op Wimbledon ging de hoofdprijs aan de neus van de tennisster van Nieuwe Sloot uit Alphen aan den Rijn voorbij. In het dubbelspel won ze wel alle Grand Slam-toernooien met Aniek van Koot. Dit leverde haar net als vorig jaar een nominatie op voor deze prestigieuze award.

Voor de Laureus Sports Award waren de prestaties opnieuw niet voldoende. Ook de andere Nederlandse genomineerde, handbiker Jetze Plat uit Vrouwenakker, viel niet in de prijzen. De jury koos bij de prijsuitreiking in Berlijn voor de Amerikaanse van Oekraïense afkomst. Andere winnaars van de Laureus Awards waren Lewis Hamilton en Lionel Messi (sportman) en Simone Biles (sportvrouw).

LEES OOK: Rolstoeltennisster Diede de Groot maakt kans op sport 'Oscar'

Deel dit artikel: