Drie mannen leiden personeel af om dure ringen te stelen

DEN HAAG - Door goed samen te werken en het personeel af te leiden, is het drie mannen gelukt om ringen ter waarde van 1.500 euro te stelen bij juwelier Lucardi in het centrum van Den Haag. Hun werkwijze is duidelijk te zien op bewakingsbeelden.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 18 februari. Meer zaken zijn hier te vinden.

De drie komen op zaterdag 9 november binnen bij de juwelier aan de Spuistraat. Ze kijken eerst wat rond bij de vitrines achterin de winkel. Eén van hen vraagt vervolgens aan een medewerkster of hij wat ringen kan passen. De vrouw maakt een lade en een vitrine open en laat hem de ringen zien.

De drie omsingelen de vrouw als het ware: twee mannen staan naast de vrouw, de derde staat achter haar. Hij wacht op het juiste moment om toe te slaan. Als die kans er is, doet hij achter haar rug drie keer een greep in de lade met sieraden.

Tweede vitrine

Als de buit binnen is, verplaatsen ze zich naar een andere vitrine. Ook hier wil één van de mannen ringen bekijken en passen. Op dat moment haalt één van de anderen nog een ring uit de lade.

Een andere medewerkster ziet dat haar collega wel wat hulp kan gebruiken. Ze weet nog te voorkomen dat ook een horloge wordt gestolen en ze doet de lades dicht. Dat is voor de mannen het moment om te vertrekken met de buitgemaakte ringen.

Weet u wie de mannen zijn?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Deel dit artikel: