Tientallen tractoren weer vertrokken bij Binnenhof na onaangekondigd protest

© Regio15
DEN HAAG - De eerste boeren zijn dinsdagavond al gesignaleerd in Den Haag. Tientallen tractoren hadden zich voor het Binnenhof opgesteld. De politie ging met de boeren in gesprek en heeft laten weten dat ze moesten vertrekken. Dat gebeurde rond 22.00 uur. De tractoren staan inmiddels ergens anders in Den Haag geparkeerd.
Woensdag is er een grote demonstratie aangekondigd door Farmers Defence Force (FDF). De boeren blokkeerden dinsdagavond met hun tractoren al de ingang van de parlementsgebouwen aan de kant van het Buitenhof. De politie sprak van een rustige sfeer. De politie laat verder weten dat boeren die in de loop van de avond of nacht al in Den Haag aankomen om actie te voeren, kunnen parkeren op de Benoordenhoutseweg. Agenten begeleiden de boeren daar waar mogelijk naar de toegewezen parkeerplaatsen.
De boeren die al bij het Binnenhof stonden willen laten zien 'dat het menens' is:
Tientallen tractoren weer vertrokken bij Binnenhof na onaangekondigd protest
Als het aan Farmers Defence Force ligt stroomt woensdag de hele Koekamp in Den Haag vol met protesterende boeren. Het is de derde keer dat de boeren in Den Haag actie gaan voeren. De gemeente Den Haag treft maatregelen om alles in goede banen te leiden en waarschuwt voor extra drukte in de stad.
Op de vooravond van een groot boerenprotest half december verzamelden ook al tientallen boeren bij het Binnenhof.