Formule 1-teams mogen van gemeente Noordwijk over strand naar circuit

Formule 1-team op het strand
Formule 1-team op het strand © ANP
NOORDWIJK - Ondanks de vele protesthandtekeningen en drie moties tijdens de raadsvergadering van dinsdag gaat het college van burgemeester en wethouders in Noordwijk toestemming geven aan Formule 1-teams om over het strand te rijden tijdens de Grand Prix in Zandvoort begin mei. Het gaat dan niet om de racewagens, maar om de teamauto's en het vervoer van de technici.
Ontheffing geven mag wettelijk gezien. Het strand en ook natuurgebied Noordvoort hebben geen beschermde status. Wethouder Roberto ter Hark benadrukt wel dat vervoer over het strand onder strikte voorwaarden moet plaatsvinden. Zo moet het volgens mediapartner BO gaan om elektrische voertuigen, in een specifieke tijdsperiode en een beperkt in aantal.
Zoals gevraagd in een eerdere motie een paar maanden geleden neemt de wethouder een positieve houding aan wat de Grand Prix betreft. Hij heeft overlegd met de werkgroep Noordvoort en hulpinstanties zoals de politie. Verder zal de vergunning om over het strand te rijden de normale procedure volgen, dus bezwaar maken is altijd mogelijk. De protestmoties kregen onvoldoende steun.