Verdachte van zakkenrollen 85-jarige meldt zich na beelden in Team West

De studio van Team West
De studio van Team West © Omroep West
DEN HAAG - Een van de twee verdachten van het zakkenrollen van een 85-jarige man in Den Haag heeft zich woensdag bij de politie gemeld. Beelden van de diefstal waren begin februari te zien in het opsporingsprogramma Team West.
Het slachtoffer deed in november vorig jaar boodschappen bij de Jumbo aan het Alphons Diepenbrockhof in Den Haag. Terwijl hij zijn boodschappen op de kassaband legde, werd zijn portemonnee uit zijn jaszak gegrist door een man die achter hem stond. Hij gaf de portemonnee vervolgens door aan een andere man en ze liepen samen de winkel uit.
De 85-jarige man ontdekte de diefstal toen hij zijn boodschappen wilde afrekenen. Toen hij de bank belde om zijn pinpas te laten blokkeren, bleek dat er al voor 50 euro contactloos mee was betaald. Daarnaast was de man zijn rijbewijs, identiteitskaart en andere passen kwijt.

Tweede verdachte nog gezocht

De 48-jarige man die zich heeft gemeld wordt door de politie verhoord over de zaak. De andere verdachte wordt nog gezocht. Beelden van hem zijn hier nog te zien.