PVV en Arnoud van Doorn vaker niet dan wel bij Haagse commissievergaderingen

DEN HAAG - Partij van de Eenheid van politicus Arnoud van Doorn is bij minder dan een kwart van de commissievergaderingen in de Haagse raad aanwezig. De PVV nam bij zeventig procent van die vergaderingen geen deel. Dit meldt de lokale Haagse krant Den Haag Centraal.

Volg hier de marathonvergadering over de nieuwe begroting van Den Haag

De krant heeft de notulen van alle vergaderingen op het stadhuis in 2019 geïnventariseerd. Dat ging in totaal om 92 gewone commissiedebatten. In de commissies wordt over zaken gesproken die later aan de orde komen bij raadsvergaderingen. Bij een raadsvergadering komt de voltallige gemeenteraad bijeen en worden de politieke besluiten genomen.

Groep de Mos/ Hart voor Den Haag haalt de volle honderd procent op het gebied van aanwezigheid. D66 en GroenLinks komen met een deelname van 99 procent dicht in de buurt. Ook de Haagse StadsPartij, 50Plus en Partij voor de Dieren scoren boven de negentig procent bij aanwezigheid. De traditionele vergadertijgers van VVD en CDA zitten beiden op 89 procent.

Aanwezigheid Haagse commissievergaderingen | Afbeelding: DHC

Raadsleden storen zich aan afwezigheid collega's

Raadsleden storen zich aan de afwezigheid van collega’s, zegt Den Haag Centraal. Sebastián Kruis van de Haagse PVV gaat in op de lage opkomst. 'We doen waar mogelijk geen dubbel werk', zegt de fractievoorzitter. 'We hebben prioriteiten en vaak zijn commissievergadering datgene wat tijdens de raadsvergaderingen allemaal nog eens volledig over wordt gedaan. Politieke bezigheidstherapie voor gerommel in de marge. We zijn er alle raadsvergaderingen, stemmen over alles mee en met zo’n college als dit maken we een heel duidelijk verschil tijdens de raadsvergadering met ons unieke geluid. We zullen dan ook gewoon voor de motie van De Mos stemmen.'

Donderdag dient Hart voor Den Haag/Groep de Mos namelijk een motie in die gaat over raadsleden die geregeld verstek laten gaan. De partij wil die raadsleden korten op hun vergoeding. Het is namelijk sinds vorig jaar toegestaan om twintig procent van de beloning te laten afhangen van iemands aanwezigheid.

LEES OOK:

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG GEMEENTERAAD ARNOUD VAN DOORN PVV
Deel dit artikel: