Station Den Haag weer vrijgegeven nadat hijskraan instabiel werd

DEN HAAG - Een deel van het station Den Haag Centraal is donderdagmiddag uit voorzorg ontruimd geweest omdat op een bouwplaats in de buurt een hijskraan instabiel was geworden. Ook een deel van de omgeving werd afgezet. Waardoor de kraan instabiel werd, is niet bekend. Eind van de middag was het gevaar geweken en werd het station weer helemaal vrijgegeven.

Onder meer het personeel op het hoofdkantoor van HTM en de verschillende winkels in de hal van het station moesten hun werkplek verlaten.

Ook het kantoor van de branchevereniging voor woningcorporaties Aedes werd ontruimd. Ilona Azar de Vlieger, hoofd bedrijfshulpverlening, zegt dat het personeel al zag dat een kabel was losgeschoten. 'We zitten op de achtste verdieping en al heel snel hoorden we het ontruimingsalarm. Binnen vijf minuten stonden we allemaal beneden. Alles liep snel en ordentelijk.'

Gezekerd

Rond 16.30 uur was de hijskraan gezekerd en kon er begonnen worden met het aftakelen van de machine. Hulpdiensten rukten massaal uit. Door middel van afzetlinten werden omstanders buiten de gevarenzone gehouden.

Uit voorzorg werd het tramverkeer op het station gestopt. Dat mocht na nader inzien weer doorrijden. Er is door de brandweer gekeken in welke richting de kraan eventueel kon vallen en dat was niet richting het tramverkeer.

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG CENTRAAL HIJSKRAAN HTM
Deel dit artikel: