Den Haag Centraal dit weekend nog lastig te bereiken

© ANP
DEN HAAG - Reizigers van en naar Den Haag Centraal moeten nog even doorbijten: de grote spoorwerkzaamheden die vorig weekend zijn begonnen, zijn bijna klaar. Zaterdag en zondag rijden er nog veel minder treinen en moeten mensen nog rekening houden met een aangepaste dienstregeling en langere reistijden.
Er wordt gewerkt aan de sporen tussen Den Haag Centraal en Den Haag Ypenburg en er worden vier kruiswissels vernieuwd. Veel sporen op Den Haag Centraal kunnen daarom niet gebruikt worden. 'De wissels liggen tegen elkaar aan, waardoor we ze niet los van elkaar kunnen vernieuwen', meldt ProRail. Daarom wordt voor de vervanging een volle week uitgetrokken. Het gevolg is dat er geen treinen rijden tussen Den Haag Centraal en Den Haag HS.
Omdat Den Haag Centraal slecht te bereiken is in de week van de voorjaarsvakantie, verwachtte ProRail grote drukte rondom station Hollands Spoor. Reizigers kregen daarom het advies om de ochtend- en avondspits te vermijden. Reizigers moeten rekening houden met vertragingen van een kwartier tot een half uur. We zetten de gevolgen en omleidingsroutes voor dit weekend voor je op een rijtje.
  • NS raadt aan tussen Den Haag Centraal en Woerden/Utrecht Centraal via Leiden Centraal te reizen; reis tussen Den Haag Centraal en Amersfoort via Schiphol Airport
  • Er rijden bussen tussen Den Haag Centraal en Den Haag Ypenburg en tussen Den Haag Centraal en Den Haag HS
  • Aangepaste dienstregeling tussen Den Haag HS en Rotterdam Centraal
De vertrektijden en reisduur kunnen anders zijn dan normaal. Daarom is het advies van de NS om voor vertrek de reisplanner te checken.