Gemeente Den Haag mag restaurant/discotheek Flamez sluiten

Het pand in de Haagse Javastraat | Bron: Google Maps
Het pand in de Haagse Javastraat | Bron: Google Maps
DEN HAAG - De gemeente Den Haag mag het restaurant en de discotheek Flamez aan de Javastraat sluiten. De uitbaters kregen in juli vorig jaar een vergunning, maar omdat de financier van de zaak een strafblad heeft, moesten de uitbaters op zoek naar een andere geldschieter. Dat is niet gelukt. Een poging om via een kort geding sluiting te voorkomen strandde gisteren.
Flamez is een grill-restaurant waar 's avonds laat ook gedanst kan worden. De zaak organiseert onder andere zogenoemde 'latin-nights' en andere feesten. Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat twee financiële holdings verantwoordelijk zijn: Hojer Holding B.V. en J.L.J.L Holding B.V. De eerste is een zaak van de voetballer Luidjino Martir Hojer. Maar de bedrijfsvoering van Flamez wordt gedaan door Julien Lucien Jean Louis.
Om de zaak van de grond te krijgen heeft Jean Louis een lening van 25.000 euro afgesloten met weer een derde persoon. Toen de gemeente Den Haag de vergunningaanvraag controleerde, waren de twee holdings helemaal in orde, maar bleek deze derde persoon een strafblad te hebben. Hierop besloot de gemeente dat de lening binnen drie maanden moest worden terugbetaald, en dat alle banden met deze financier doorgesneden dienden te worden. Dat is niet gebeurd. Hierop is de vergunning ingetrokken. De rechter oordeelt deze week dat dat terecht is.

Bodemprocedure

De rechter oordeelde dit in kort geding, dus een versnelde procedure die door de eigenaars van Flamez was aangespannen om sluiting te voorkomen. De gemeente gaat het vonnis bestuderen. Mogelijk volgt nog een bodemprocedure bij de rechtbank. Die duurt veel langer. De uitbaters van Flamez waren vrijdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.