Vrije trappen Goossens leveren ADO een punt op in Heerenveen

John Goossens viert zijn eerste treffer
John Goossens viert zijn eerste treffer © Soccrates Images
DEN HAAG - Twee vrije trappen van John Goossens hebben ADO Den Haag een punt opgeleverd tegen Heerenveen: 2-2. Zijn voorzetten uit de dode spelmomenten werden tot doelpunten gepromoveerd door Omar Bogle en Rodney Kongolo (eigen goal) en zorgden voor een Haagse voorsprong van 0-2. De Friezen konden uiteindelijk nog gelijkmaken en kregen daarmee eigenlijk te weinig. De thuisploeg dicteerde het spel in een matige wedstrijd.
De club uit Friesland kreeg in de eerste helft enorm veel kansen, maar kon uiteindelijk doelman Luuk Koopmans maar één keer verschalken. Dat gebeurde in de vierde minuut van de blessuretijd. Na slecht verdedigen van Jordan Spence werd Joey Veerman vrijgespeeld. De middenvelder schoot vanaf rand zestien raak. De bal leek houdbaar voor Koopmans.
Het doelpunt van Veerman was vlak voor rust de aansluitingstreffer voor Heerenveen. ADO was op een ruime 0-2 voorsprong gekomen door Goossens. De man met het fluwelen linkerbeen legde de bal in de verre hoek. Uiteindelijk werd na lang wikken en wegen de treffer aan Omar Bogle toegekend. De spits zou hem nog licht hebben getoucheerd.

Heerenveen dicteerde het spel

Ook de tweede vrije trap van Goossens vloog in het net. Dit keer zat het been van Heerenveen-verdediger Rodney Kongolo er nog aan. Goossens mocht twee keer aanleggen, maar zag dus beide keren iemand anders met de eer strijken.
De tweede helft was van beide kanten matig. Een redding van Koopmans op een afstandsschot van Ricardo van Rhijn na bijna twintig minuten spelen was het eerste wapenfeit in het tweede bedrijf. Heerenveen dicteerde wel het spel, maar de aanvallers waren niet scherp voor het Haagse doel.

Beugelsdijk komt terug

Een kwartier voor tijd maakte Tom Beugelsdijk zijn rentree bij ADO. Na maanden van blessureleed mocht hij centraal in de verdediging de overwinning veiligstellen. Dat lukte niet. Heerenveen-speler Alen Halilovic bekroonde zijn invalbeurt met een schitterend doelpunt. Vanaf rand zestien schoot hij de bal in de verre kruising.
Die stand bleef tot het einde van de wedstrijd op het scorebord staan. ADO loopt een punt in op nummer zestien PEC Zwolle en staat vier punten achter op de nacompetitieplaats. De ploeg uit Overijssel moet deze speelronde nog wel in actie komen.
Scoreverloop SC Heerenveen - ADO Den Haag: (2-2)